Skip to main content

Către: Domnului Dan Barna (initiator al propunerii legislative), Domnului Dacian Ciolos, co-Presedinti USRPLUS Domnului Ludovic Orban, Presedinte PNL, Domnului Kelemen Hunor, Presedinte UDMR

FARA Adresa pe Buletin. Buletinul confirma calitatea de CETATEAN ROMAN

Semnatarii acestei petitii sustin eliminarea Adresei din Buletinele Romanesti. Sustinem in acest fel propunerea domnului Dan Barna, care intelegem ca va fi supusa acordului aliantei de guvernare.

Este posibil ca aceasta initiativa legislativa, daca va fi acceptata si promovata de coalitie, si votata in parlament, sa devina una din cele mai importante legi recente.

Motivele noastre, pentru care sustinem acesta initiativa legislativa:
1. Buletinul (cartea de identitate) trebuie sa ateste Calitatea si Demnitatea de Cetatean Roman. Inclusiv pentru cei care nu detin o locuinta si stau cu chirie (a locui cu chirie e o practica dominanta in UE). Inclusiv pentru cetatenii care locuiesc si muncesc in Diaspora, dar nu au proprietati acolo – exista multe cazuri in care din lipsa unui domiciliu in proprietate e greu de obtinut un act romanesc, ceea ce e ABSURD. Inclusiv, de ce nu, pentru cei care temporar locuiesc pe strazi, si ei sunt cetateni romani. Orice roman are dreptul la un act care sa ii ateste cetatenia romana!
2. Daca domiciliul nu mai e trecut pe buletin se deschide calea DREPTULUI DE A VOTA chiar daca nu te aflii in localitatea de resedinta (la Parlamentare de exemplu unde trebuie sa fie liste unice; multi romani nu au putut vota din lipsa listelor unice). Asta poate avea un impact urias in respectarea dreptului democratic la vot.
3.Obligativitatea prezentei adresei in buletin, in sensul de "unde poti fi gasit" slujeste mai degraba unui stat politienesc decat unuia real democratic si liber.
4. Identificarea doar prin CNP trebuie sa fie suficienta pentru corelarea cu adresa declarata si cu cea de corespondenta.

Daca dumneavoastra (cei care cititi aceasta petitie online) ganditi la fel si sunteti de acord cu textul prezentei petitii, puteti semna alaturi de noi. #ImpreunaPentruORomanieMaiBuna

Cu respect,
Semnatarii Petitiei

De ce este important?

Eliminarea adresei din cartile romanesti de identitate va ajuta mult dezvoltarea unei Romanii moderne! Calitatea de Cetatean Roman NU trebuie corelata cu un domiciliu fix. Mai ales in contextul in care 5 milioane de romani din diaspora si alte milioane din tara nu locuiesc fizic la adresele din buletin.

Actualizări

2023-08-27 12:26:55 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2021-06-25 19:29:06 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2021-06-23 18:53:36 +0300

S-a ajuns la 10 semnături