Către: Guvernul României

PĂȘUNEAZĂ RESPONSABIL! STOP PIERDERII BIODIVERSITĂȚII! STOP SUPRAPĂȘUNĂRII!

PĂȘUNEAZĂ RESPONSABIL!  STOP PIERDERII BIODIVERSITĂȚII!  STOP SUPRAPĂȘUNĂRII!

- Interzicerea de urgență a pășunatului pe timp de iarnă.
- Condiționarea subvenției pentru animale de existența stocului anual de furaj pentru cel puțin 130 zile și de respectarea celorlalte norme impuse de APIA, inclusiv încărcătura maxim admisă de UVM/ha.

Biodiversitatea din pajiștile României este distrusă de mulțimea oilor care sunt pășunate și vara și iarna în mod iresponsabil.
Dacă în 2001, în România erau 7.776.000 ovine și caprine, în 2013 numărul acestora crescuse la 12.710.000, ca în 2017 să ajungă la 15.828.166 capete. În 16 ani, numărul de animale s-a dublat (creștere de 104%) (sursa: www.madr.ro).
Numărul colosal de animale secătuiește pajiștile. În plus, din rațiuni financiare (economisirea furajului), proprietarii de oi au forțat legiuitorii să permită pășunatul și pe timpul iernii. Efectele sunt dezastruoase, covorul vegetal nu mai are când să se regenereze. Dispar florile, ”nu mai sunt plante nobile pe pășune”, observă și fermierii și inginerii agricoli din sate, dar nimeni nu face nimic. Cu toții ignorăm realitatea.

Categorii

2019-05-17 14:25:06 +0300