Către: Guvernului Romaniei, prefecturilor și primăriilor din toată țara, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială

Persoanele cu dizabilități trebuie să aibă acces neîngrădit la vot.

Solicităm respectarea Art 36 si a Art. 50 din Constitutia României.

Solicităm ca autoritățile române să asigure organizarea alegerilor locale în secții de votare care să fie accesibile tuturor si care să fie în conformitate cu normativul de accesibilizare 51/2012.

Solicităm să existe un proces coordonat de colectare a datelor priviind accesibilizarea procesului de votare.

Din păcate în România obstacolele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități - fie ele legale sau tehnice - atunci când doresc să-și exercite dreptul la vot sunt încă prea mari. Sute de mii de cetățeni români nu pot vota din cauza procedurilor organizatorice care nu țin seama de cerințele induse de handicapul lor.

Avem legi, hotărâri, planuri, strategii, normative pentru accesibilizare. Dar le avem în teorie, pentru că ele sunt ținute într-un dosar, puse într-un sertar și uitate. Pentru că în realitate, autorităţile par incapabile să găsească soluţii sau să aplice legea. E timpul să schimbăm lucrurile

2021-08-14 23:20:06 +0300