Skip to main content

Către: Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, părinți ai elevilor și preșcolarilor, cadre didactice

Reluarea măsurilor de profilaxie în unitățile de învățământ

Reintroducerea măsurilor obligatorii pentru profilaxia bolilor contagioase și a infecțiilor bacteriene în unitățile de învățământ: verificarea bianuală a copiilor prin exudat faringian și nazal și coprocultură.

De ce este important?

Spune NU îmbolnăvirilor cauzate de neglijența și nepăsarea autorităților responsabile pentru sănătate în școli și grădinițe!

Cere Ministerului Sănătății să nu accepte mentalitatea noului val de pseudo-cunoscători!

Profilaxie: ansamblul măsurilor medico-sanitare impuse pentru prevenirea apariției și a răspândirii bolilor.

În medicina modernă accentul cade pe măsurile de tratament profilactic deoarece: șansa de reușită este mult mai mare, costurile tratamentului sunt mai mici în cazul prevenției decât în cazul tratamentului curativ. Aici să fie oare un conflict de interese, între al nostru, părinți și cadre didactice și industria farmaceutică?

Există diverși microbi și bacterii ce pot provoca boli contagioase precum scarlatina sau pot rămâne neidentificați la purtătorii aparent sănătoși.
Purtătorii aparent sănătoși sunt contagioși!
Astfel se menține un cerc vicios prin care ceilalți copii și părinți sunt condamnați să se îmbolnăvească chiar și în mod repetat. În același timp, purtătorii dezvoltă colonii bacteriene, care pot migra în organism și, cel puțin în cazul streptococului betahemolitic de grup A, pot afecta în timp inima, rinichii, articulațiile.

Este nevoie de măsuri legislative clare pentru sănătatea copiilor noștri!
Responsabilitatea nu poate fi negociată sau lăsată în grija părinților pentru că fie și numai o familie neinformată sau dezinformată devine responsabilă pentru sănătatea unui colectiv organizat.

Cerem reintroducerea verificărilor bianuale a exudatelor faringian și nazal și coprocultură în unitățile de învățământ din România și neintroducerea copiilor infectați în colectivitate fără analize care să demonstreze absența factorilor infecțioși.

România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2020-03-03 06:44:47 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2020-02-20 11:57:44 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2020-02-20 10:15:16 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2020-02-19 20:10:49 +0200

S-a ajuns la 10 semnături