Skip to main content

Către: Primarul General al Municipiului București

Stop coruptiei din urbanismul bucureștean - protest - 31 Martie 2021

Pe 31 martie orele 10-11,30 organizez, in fata PMB, o adunare publica cu scopul de a sensibiliza autoritatile locale si opinia publica fata de: distrugerea patrimoniului cultural national si coruptia din urbanismul bucurestean; încălcarea dreptului de proprietate și de intimitate asupra vieții private prin eliberarea unor autorizații date cu încălcarea normelor legale privind zonele protejate, lipsa oricărui interes al autorităților publice față de păstrarea memoriei persoanelor care au influențat cultura română; importanța protejării clădirilor cu valoare memorial-simbolică.

Caz particular: Casa părintească a dramaturgului român de origine albaneză Victor Eftimiu, clădire din fosta parcela Eftimiu, în care au locuit și creat, la distanță de 100 de ani, doi mari scriitori cu origini albaneze: Victor Eftimiu și Cezar Ivănescu, caz singular in istoria literaturii române. În 2018, PMB a autorizat pentru unul din cele doua imobile de pe fosta parcelă Eftimiu - zonă protejată, grad maxim de protecție - cu nerespectarea legii, construirea unui bloc cu cinci niveluri printr-o așa-zisă consolidare a unui imobil cu parter, datând din anul 1894 - Autorizația de construire nr. 638/1674097/29.11.2018, bdul Dacia nr. 136 colț cu str. Silvestru nr. 50).

Va rog, in masura in care doriti si aveti o ora la dispozitie sa va alaturati acestei forme civilizate de protest, cu respectarea distantarii sociale si purtarea mastilor, pentru a atrage atentia autoritatilor asupra distrugerii concertate a patrimoniului memorial-simbolic al Bucureștiului.

Precizez ca am inaintat PMB informarea privind acest protest, prin e-mail, astazi, cu trei zile inainte de desfasurare, conform legii.

De ce este important?

În ultimii ani, Bucureștiul a suferit o degradare masivă atât în ceea ce privește calitatea și cantitatea noilor construcții, cât și în ceea ce privește calitatea vieții bucureștenilor.

La baza acestei deteriorări se află, în opinia noastră, gestionarea deficitară a bugetului capitalei și corupția din zona urbanismului și a protejării mediului înconjurător.

O consecință directă a corupției din urbanism este aceea că Bucureștiul a devenit un „anti-oraș”, un spațiu nociv care ne agravează bolile cronice și ne scurtează viețile. Astfel recent, chiar Primarul General Nicușor Dan a declarat că incidența bolilor cauzate de poluare este în continuă creștere, iar orașul - locul în care trăim și muncim - este poluat, manelizat și sufocat de construcții edificate cu nerespectarea Legii 50/1991.

Dorim ca Noul București să devină unul cu adevărat european, modern, cu respect pentru trecut, cultură și pentru memoria culturală. Un oraș pe care să îl iubim și de care să fim mândri.
Dorim ca Noul București să ne includă.

Bulevardul Regina Elisabeta 47, București 030167, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2021-03-30 20:19:54 +0300

PROTEST AUTORIZAT: STOP CORUPTIEI DIN URBANISMUL BUCURESTEAN.

Data: 1 aprilie orele 10-11,30

Locatia: la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti din Bd. Regina Elisabeta, nr. 47, sector 5, pe trotuarul adiacent parcului Cişmigiu.

Scopul adunării publice îl constituie manifestarea în legătură cu abuzurile autoritățiilor publice în ceea ce privește eliberarea de autorizații de construcții nelegale.
Caz particular: Casa Victor Eftimiu. În 2018, PMB a autorizat in zonă protejată, cu nerespectarea legii, ridicarea unui bloc cu cinci niveluri printr-o așa-zisă consolidare a unui imobil cu parter a unui imobil din 1894, parte din fosta parcela Eftimiu - AC nr. 638/1674097/29.11.2018.

Fiti alaturi de noi pentru salvarea patrimoniului cultural al capitalei.

2021-03-30 10:07:50 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2021-03-26 14:58:56 +0200

S-a ajuns la 10 semnături