Skip to main content

Către: Ministerele Justiției, Culturii, Educației și Sănătății

„TOŢI SUNTEM EMANUEL!”

https://live.staticflickr.com/65535/39723223581_7e46e8bab2_o.png
1. Managementul instituțiilor de cultură, învățământ și sănătate să iasă de sub influența politicului. Posturile de manager să fie ocupate exclusiv pe criterii de competență. De asemenea evaluările manageriale să respecte criteriile stabilite prin lege, și anume să se facă exclusiv având în vedere performanța și rezultatele cuantificabile.
2. Ministerul Justiției să creeze un sistem real, prin care judecătorii să nu aibă posibilitatea să cedeze în fața presiunilor și intereselor politice.
Să existe pârghii reale prin care să poată fi sancționate abuzurile și favoritismele din sistemul judiciar, astfel încât judecătorul să răspundă pentru modul în care soluționează cauzele. Justiția trebuie să servească dreptatea și adevărul!
3. În urma susținerii petiției, centralizării și preluării soluțiilor propuse de către dumneavoastră, să se organizeze runde de negocieri între ONG-uri și comisii ale Ministerelor. Acestea vor avea ca scop materializarea soluțiilor pentru o schimbare reală a acestei stări de fapt.

De ce este important?

Interesele și influențele politice se răsfrâng asupra întregii noastre vieți. La fel erorile flagrante din sistemul judiciar. Nedreptatea trebuie sancționată. Promovarea continuă a incompetenței în funcții esențiale ne prejudiciază pe toți. Neexistând garanția dreptății, sistemul de valori se degradează.
Sunt Emanuel Petran, actor, regizor și fost manager al Teatrului de Păpuși Puck, și în semn de protest împotriva acestor lucruri, pornind de la situația mea personală, relevantă, de 11 zile mă aflu în greva foamei. Acest gest extrem se datorează faptului că, deși ca manager al Teatrului de Păpuși Puck Cluj Napoca am avut rezultate profesionale extraordinare, recunoscute la nivel local, național și internațional și am condus o echipă spre performanță, am fost înlăturat pentru că m-am opus unor interese politice particulare, care erau în detrimentul instituției pe care o conduceam și publicului spectator, copiii. Mai mult decât atât, acele interese politice au înscenat o serie de procese la ordin, cu impact asupra vieții mele personale, procese care au fost distribuite instanțelor cu care politicul are legături.
Pentru a fi descurajat să opun rezistență în aceste procese, am fost monitorizat cu mijloace specifice serviciilor de informații, lucru care a avut un efect extrem de nefast asupra vieții mele personale și a familiei mele.
Aceste lucruri pot fi verificate accesând pagina mea de Facebook https://www.facebook.com/emanuel.petran.1/ și pagina web a Teatrului de Păpuși Puck https://teatrulpuck.ro/.
Ceea ce mi s-a întâmplat mie se întâmplă zi de zi multor oameni. Este foarte grav că a fost creat un sistem prin care acest lucru se poate întâmpla oricând, oricui. Asta duce la nesiguranța zilei de azi, la frică de viitor și incapacitatea de a ne exprima liber opiniile.
Pentru că doar uniți putem să luptăm pentru respectarea drepturilor fundamentale ale fiecăruia dintre noi, alăturați-vă acestui demers și semnați petiția „Toți suntem Emanuel!”
Corupția și nedreptatea trebuie eradicate, pentru binele nostru și viitorul copiilor noștri!
Propunerile voastre, dacă doriți să le faceți în comentarii, vor fi preluate, centralizate și susținute în fața autorităților la negocieri.

Linkuri

Actualizări

2022-05-15 12:26:27 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2022-05-14 22:43:46 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2022-05-14 18:20:08 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2022-05-14 16:11:36 +0300

S-a ajuns la 10 semnături