Către: Primaria Municipiului Craiova si R.A.A.D.P.F.L Craiova

Accesul al Animalelor de Companie în Parcurile din Craiova: O Luptă Împotriva Inegalității Sociale

Conform regulamentului privind parcurile administrate de R.A.A.D.P.F.L. Craiova, animalele de companie nu au accesul permis in Gradina Botanica. De asemenea, suntem îngrijorați de zvonurile ce privesc faptul ca noul parc, "Fantasy Park", va interzice de asemenea accesul cu animalele de companie.

Considerăm că interdicția actuală:

- Este discriminatorie și afectează în mod nedrept proprietarii de animale de companie, limitându-le accesul la spațiile verzi din oraș.

- Ignoră rolul important al animalelor de companie ca sursă de sprijin emoțional și vindecare pentru mulți dintre noi.

- Nu promovează un stil de viață sănătos, deoarece, în lipsa unui parc în apropiere, majoritatea oamenilor fac mai puțină mișcare în jurul locuinței, afectând atât starea lor fizică, cât și cea mentală.

- Nu permit animalelor de companie sa faca suficienta mișcare pentru a fi sănătoase, iar interdicția accesului lor în parcuri le limitează posibilitățile de a face exerciții fizice, afectând negativ starea lor de bine.

Prin această petiție, cerem autorităților locale să ia în considerare:

- Revizuirea regulamentelor privind accesul animalelor de companie în parcuri, adoptând o abordare modernă și incluzivă, cu condiția respectării unor reguli clare de igienă și comportament responsabil.

- Organizarea de campanii de educare a publicului cu privire la importanța respectării regulilor de conviețuire cu animalele de companie.

- Investirea în amenajarea spațiilor verzi pentru a le face mai prietenoase pentru animalele de companie.

Deținătorii de animale de companie din Craiova au opțiuni limitate pentru a-și plimba și a le oferi animalelor lor exerciții fizice și socializare.

Spațiile verzi sunt esențiale pentru o viață sănătoasă. Atât oamenii, cât și animalele de companie au nevoie de mișcare și de contact cu natura pentru a fi fericiți și sănătoși. Lipsa spațiilor verzi dedicate animalelor sau interzicerea accesului in parcuri le limitează posibilitățile de a face exerciții fizice și de a se relaxa, afectând negativ starea lor de bine.

Animalele de companie sunt membri ai familiilor noastre. Ele ne oferă dragoste, companie și sprijin emoțional. Merită să le oferim șansa de a se bucura de o viață sănătoasă și fericită.

Cred că această problemă este importantă pentru noi toți. Putem face o diferență reală în viața animalelor de companie și a oamenilor din Craiova prin colaborare și prin luarea unor măsuri concrete.

Craiova, România

2024-04-24 17:27:42 +0300