Skip to main content

Către: Ministrul Sănătății Prof. univ. dr. Alexandru Rafila

Cerem Ministrului Sănătății concedierea managerului de la Spitalul Urziceni

Domnule Ministru,

În urma incidentelor petrecute recent la Spitalul Urziceni cerem demiterea managerului spitalului, Manager Economist Ianus Daniela Elena. Nașterea care s-a petrecut pe trotuar, cât și decesul tânărului care a fost trimis acasă de catre personalul spitalului, sunt doar cele mai recente incidente dintr-un lung șir de abuzuri și umilințe la adresa pacientilor care trec poarta acestei instituții sanitare. O anchetă în acest sens cu siguranță va scoate la lumină multe din situațiile inacceptabile prin care trec pacienții spitalului.
Cetățenii Municipiului Urziceni, cât și cei din localitatile din jur deservite de acest spital, știu de ani buni abaterile grave care se petrec în acest spital din cauza managementului defectuos. Nu este posibil sa trecem cu vederea aceste incidente și să perpetuăm o cultură a nepăsării crase față de pacient. Lipsa de reacție ar însemna în acest moment complicitate cu cele petrecute. Nu putem închide ochii și nu putem răsplăti asemenea fapte infiorătoare cu funcții de management și plata unui salariu. Nu este suficientă o amendă pentru a înlătura practicile împământenite în această instituție sanitară, care deservește incompetența în defavoarea pacienților.
Așadar, solicităm demiterea managerului spitalului.

De ce este important?

O femeie în travaliu a fost dată afară din Spitalul Municipal Urziceni și lăsată să nască pe trotuar, fără niciun fel de monitorizare, fără pic de grijă față de sănătatea mamei și a fătului. Este revoltător. În cele mai vulnerabile momente depindem de intervenția salvatoare a medicilor si personalului medical. Nu putem permite să domnească lipsa de responsabilitate, de profesionalism și de empatie într-un loc în care neglijența devine fatală. În aceiași zi, același spital a trimis acasă un tânăr de 32 de ani care s-a prezentat cu dureri în piept, lucru care a dus la decesul tânărului. Dacă nu facem nimic, astfel de cazuri vor rămâne o rutină zilnică. Semnează aici pentru a cere Ministrului Sănătății demiterea managerului Spitalului Urziceni!

Urziceni, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2023-08-12 17:08:56 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2023-08-01 13:26:54 +0300

S-a ajuns la 10 semnături