Către: Parlamentul Romaniei, Guvernul Romaniei, ABADL, Primariile riverane Marii Negre

Dorim acces liber pe plaje, respectarea mediului si pastrarea specificului natural al acestora

Solicitam Parlamentului sau Guvernului adoptarea in regim de urgenta a unui act normativ care sa stabileasca suprafata de plaja maxima ce poate fi inchiriata de catre Apele Romane agentilor economici, la valoarea de 75%.

Ne dorim ca 25% din suprafata plajelor să ramana in administrarea UAT-urilor riverane Marii Negre, sub atenta supraveghere ABADL, ca plaja cu acces liber.

UAT-urile vor avea obligatia sa pastreze plaja in conditiile naturale, să protejeze specificului zonei costiere, sa nu subinchirieze suprafete de plaja, să asigure salubrizarea si utilitatile la limita exterioara a plajei si sa permita activitati comerciale DOAR la limita exterioara a plajei, nu in interiorul acesteia. Salubrizarea portiunii de plaja administrata de fiecare UAT, poate fi sustinuta din taxa de statiune.

Deoarece multe UAT sunt riverane plajelor din arii protejate, dorim totodata si o reglementare moderna si clar definita a cadrului legislativ care permite accesul turistilor pe anumite portiuni de plaja si a activitatilor cu caracter economic.

Aceasta este singura solutie pentru a pastra si conserva specificul naturala al zonelor costiere proprii fiecarui UAT, inainte ca acestea sa fie acaparate si modificate ireversibil de activitatile economice.

#PlajeLibere
#PlajaLiberaNavodari