Skip to main content

Către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Guvernul României, Președinte

Solicit sprijin pentru salvarea pădurii TOPANA, din judetul OLT

Sunt generalul in rezerva dr. VASILE FULGA, scriitor(sase carti) si ziarist profesionist si va implor pe toti sa va alaturati mie in acest demers. Sunt dispus sa asigur si logisticfa in zona.
Ma adresez MINISTERULUI MEDIULUI, APELOR SI PADURILOR, guvernului, dar si cetatenilor acestei tari, solicitand:
1. Largirea SITULUI NATURA 2000 ROSCI 0177;
2. Readucerea la rangul de REZERVATIE NATURALA a UP VI(parcelele 89-96), fost fond de cercetare stiintifica al ACADEMIEI ROMANE, pe nedrept declasificata la "padure pentru cherestea", printr-un plan de amenajament criminal(complici sunt ICAS Pitesti, Directia Silvica Arges, Romsilva condusa tunci de Filip Georgescu si fostul ministru ILIE SARBU);
3. Revenirea si alipirea la Rezervatia Naturala UP III Padurea Topana a fasiei de stejari pedunculati multiseculari, printr-un addendum criminal si oferita spre taiere clientelei poliotice din judetul Olt;
4. Reunificarea UP VI(parcelele 89-96) si UP III, sub administrarea unui singur ocol silvic - VULTURESTI din DS OLT, cele doua suprafete fiind situate pe teritoriul judetuluiOLT, fiind corp comun si cu arborete identice de garnita din soi special, stejar, cer, frasin etc. si constituirea REZERVATIEI NATURALE DE INTERES NATIONAL PADUREA TOPANA, cu limita vestica pana la satul Dogari din judetul Arges si limita estica pe paraul CIORACA.
Padurea este traversata si inconjurata de ape curgatoare, in jurul ei existand si mai multe baraje, lacuri naturale si artificiale si culturi agricole diverse.

De ce este important?

Padurea TOPANA este supranumita si PADUREA BERZELOR NEGRE, in ea traind aceste pasarin ocrotite de lege, dar si alte 92 de specii de pasari, 9 specii de liliac, cerbi lopatari si carpatini, veverite, jderi, pisici salbatice, acvile tipatoare mici, egrete, corbi, starci, ciocanitori uriase negre, serpi(sarpele maroniu protejat de lege), salamandre, tritoni, radasca, mai multe specii de croitor, radasca rinocer, orhidee(valea raului Vedea e plina de orhidee), irisul salbatic albastru etc.
Tot in aceasta suprafata inca supravietuiesc aproximativ 150 de stejari pedunculati multiseculari (300-800 de ani), precum si un soi rar de garnita supranumita si "abanosul Europei".
Din anul 2017 ma lupt cu mafia padurilor, reusind sa opresc, momentan, taierile sa sa particip hotarator, prin denunturi cu probe, la deschiderea a 5 dosare penale, unul aflandu-se la Sectia Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul General.
L-am adus in zona pe ministrul COSTEL ALEXE, acesta dand niste ordine clare, dar care nu au fost duse la indeplinire decat partial.
Prin avocata lui Agent Green, am deschis unproces civil, in Bucuresti si a fost informata si Comisia Europeana cu privire la aceasta padure.
Am vorbit de 8 ori la Radio Antena Satelor, implorand toti factorii de raspundere sa salveze aceasta padure.

Topana, Romania

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2020-12-21 13:10:18 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2020-12-20 16:41:04 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2020-12-20 12:31:10 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2020-12-20 07:43:46 +0200

S-a ajuns la 10 semnături