Skip to main content

Către: Primăria Sectorului 6, Primăria Municipiului București

Vrem investiții și în Grozăvești!!!

Stimate Domn Primar al Sectorului 6, Ciprian Ciucu,
Stimate Domn Primar al Municipiului București, Nicușor Dan,
Stimate Doamne și Stimați Domni Consilieri Locali ai Sectorului 6,
Stimate Doamne și Stimați Domni Consilieri Generali ai Municipiului București,

Noi, locuitorii din cartierul Grozăvești, ne adresăm dvs. legat de bugetul pe anul 2023 al Primăriei Sectorului 6 și al Primăriei Municipiului București cu următoarele propuneri:

Vă rugăm să includeți în bugetul de anul acesta fonduri pentru realizarea următoarelor obiective atat de necesare cartierului nostru, astfel:

Rugăm Primăria Sectorului 6 și Primăria Municipiului București să includă în bugetul de anul acesta fonduri pentru a putea expropria împreună terenul retrocedat abuziv din Parcul Grozăvești.

Rugăm Primăria Sectorului 6 să mai includă în bugetul de anul acesta și să precizeze clar alocarea de fonduri pentru realizarea următoarelor investiții din cartierul nostru:

1) amenajare loc de joacă strada George Ranetti
2) amenajare loc de joacă complex Onix
3) realizare studiu de trafic rutier și pietonal în cartier, microzonele 24 și 25
4) modernizare străzi, trotuare (lărgire la lățimea minima legala) și alei
5) montare stalpisori si bolarzi pentru eliberarea trotuarelor de masini
6) construire școală și grădiniță în cartierul Grozăvești
7) amenajare piață volantă zona Metrou Grozăvești
8) curățenie străzi deoarece șantierele lasă în urma mult praf și mizerie
9) piste de biciclete

Vă mulțumim în numele locuitorilor din cartier pentru deschidere și sperăm să ne respectați drepturile aplicând măsuri ferme acordate cu prioritate pentru a putea trăi decent și sănătos la noi acasă, în cartierul Grozăvești, Sectorul 6 al Municipiului București.

De ce este important?

În cartierul Grozavesti locuiesc 10.000 de oameni în aproximativ 40 de blocuri noi și majoritatea locuitorilor sunt familii tinere cu copii mici.

Cartierul nostru nu are nevoie de mult prea costisitoarele anvelopări, subvenția la căldură sau modernizare ghene pentru colectare selectivă, etc. precum cartierele cu blocuri vechi, acestea fiind lucruri pe care blocurile noi din cartier deja le au.

La un simplu calcul reiese că datorită faptului ca blocurile din cartier nu au nevoie de anvelopări, Primăria Sectorului 6 scutește 32 milioane de euro.
Primăria Capitalei, dacă ar fi oferit subvenția la căldură și locuitorilor din blocurile din cartierul Grozavesti ar fi trebuit sa cheltuiască 1 milion de euro pe an.

Observăm că Primăria Sectorului 6 și Primăria Municipiului București investesc și cheltuiesc foarte mulți bani în cartierele cu blocuri vechi.

Vă rugăm să acordați o mai mare atenție și cartierului Grozavesti ai cărui locuitori se simt neglijați și tratați inechitabil de către autoritățile publice locale și să țineți cont de faptul ca acești tineri cu studii superioare se gândesc deseori să emigreze, lucru dăunător României în contextul unei populații și-așa îmbătrânite și cu o natalitate scăzută.

Grozăvești, București, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Linkuri

Actualizări

2023-01-16 21:53:07 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2023-01-16 20:00:34 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2023-01-16 17:40:08 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2023-01-16 16:40:07 +0200

S-a ajuns la 10 semnături