Skip to main content

Către: Președintele Senatului, Președintele Camerei Deputaților, Laura Scântei, senator PNL, Daniel Gheorghe, deputat PNL, Cristian Diaconescu, președinte PMP, George Simion, președinte AUR

Cerem reinstaurarea Monarhiei în România - Regina în fruntea Țării!

Stimată Doamnă/Stimate Domnule Senator/Deputat,

România modernă a fost creată și dezvoltată constant de Regii și Reginele ei, începând cu anul 1866. Acest fapt - cu un efect net pozitiv pentru Țară, indiferent de perioadele istorice mai grele - este cunoscut și adânc înrădăcinat în mentalul colectiv al națiunii Române.

Poporul Român își iubește fără rezerve Suveranii și istoria, așa cum s-a văzut, în ultimii 30 de ani, la fiecare eveniment public legat de Familia Regală a României.

Familia Regală - prin Majestatea Sa Margareta, Regina noastră de facto - a fost prezentă în România încă din ianuarie 1990, ajutând constant societatea românească în multe domenii și contribuind enorm la reconstruirea identității și mândriei naționale, care ne lipsesc atât.

În anii '90, forțe de propagandă ce nu au nicio legătură cu adevăratul spirit românesc au determinat înscrierea în Constituție a formei republicane de guvernământ, fără ca Națiunea Română să fie corect informată sau consultată prin referendum asupra acestui subiect anume. Așa cum spunea M.S. Regele Mihai I, un referendum pe această temă ar trebui să-i întrebe pe conaționalii noștri: „Români, VREȚI VOI să rămâneți cu forma de guvernământ pe care v-au dat-o rușii în 1947?”

Credem că, după 30 de ani, a sosit momentul ca Parlamentul României să îndrepte această eroare istorică. Chiar dacă perenitatea formei republicane de guvernământ a fost abuziv și eronat înscrisă în Constituțiile din 1991 și 2003, acest lucru nu oprește nici DEZBATERI LIBERE, DEMOCRATICE pe tema Monarhiei - în spiritul Revoluției din 1989 - nici adoptarea unei NOI Constituții, care să reflecte evoluția opțiunii Românilor în acești 30 de ani.

Cu minime modernizări în ceea ce privește drepturile femeilor de a vota și domni, Constituția democratică din 29 martie 1923 poate fi și astăzi garanția libertății, demnității și prosperității Românilor, în beneficiul tuturor, indiferent de orientarea politică a partidelor aflate la guvernare. Acest lucru a fost afirmat public și demonstrat de numeroase personalități cu autoritate morală și profesională. De aceea, REPUNEREA ÎN VIGOARE A CONSTITUȚIEI REGALE A ROMÂNIEI MARI, ÎNTR-O FORMĂ CU CÂTEVA MODERNIZĂRI, ESTE O PRIORITATE NAȚIONALĂ.

Fără contribuția esențială a M.S. Regelui Mihai I din anul 1997, România nu s-ar afla astăzi nici pe un parcurs ferm pro-european, în cadrul Uniunii, nici sub „umbrela” garanției de securitate a NATO. Diferențele de statut se văd în războiul ce tocmai se desfășoară la granițele noastre.

Credem că RESTAURAREA MONARHIEI CONSTITUȚIONALE - prin Majestatea Sa Regina Margareta și urmașii săi din linia de succesiune a Familiei Regale a României - poate constitui, într-un cadru democratic, garanția perfectă a stabilității politice, de securitate, de dezvoltare și de imagine a României, elementul-cheie al impunerii ei ca un POL DE STABILITATE ÎN EUROPA DE EST, ferm pro-occidental.

Iar oamenii politici care vor face posibilă, după 30 de ani, o renaștere a speranței și a demnității naționale, pe calea Monarhiei constituționale orientate spre Occident, își au locul asigurat nu doar în fruntea Țării, ci și în inimile Românilor și în cartea de istorie.

În numele intereselor perene ale Națiunii Române, vă solicităm:

- declanșarea unei campanii de INFORMARE PUBLICĂ corectă și liberă, bine organizată, referitoare la FORMA DE GUVERNĂMÂNT A ROMÂNIEI, în prezent și viitor - publicul trebuie să știe că, sub o formă sau alta, România A AVUT ÎNTOTDEAUNA O FORMĂ MONARHICĂ, de la începuturile sale dacice până la instalarea definitivă a terorii comuniste și a Republicii roșii, în 1947

- declanșarea unor dezbateri publice, parlamentare și neparlamentare (consultare publică AUTENTICĂ), pentru adoptarea unei unei NOI Constituții a României, bazată pe cea tradițională din 29 martie 1923 - adevărata GARANȚIE AL LIBERTĂȚII Națiunii, într-un cadru modern, european.

- repunerea în forma ORIGINALĂ a simbolurilor României Mari, cum sunt Ziua Națională de 10 Mai - ziua de naștere a României moderne - Stema tradițională cu simboluri monarhice, Imnul, etc.

- reintroducerea istoriei Monarhiei Române (perioada 1859 - 1947) ca obiect de studiu OBLIGATORIU în școlile de Stat, ca parte a EDUCAȚIEI ISTORICE, dar și CIVICE ȘI SOCIALE a elevilor (funcționarea Statului și a instituțiilor sale, într-o societate liberă).

Așa să ne ajute Dumnezeu!

De ce este important?

România nu poate constitui un pol ferm al libertății, al orientării pro-occidentale și al prosperității în Europa de Est fără a avea UN PUNCT NEUTRU DE STABILITATE ȘI DE IDENTITATE NAȚIONALĂ situat DEASUPRA vieții politice, al intereselor electorale și parlamentare de moment. Acest rol nu poate fi asumat de niciun Președinte, indiferent de proveniența sa politică, fiindcă Președintele este doar un funcționar public temporar, supus intereselor de partid, în timp ce un Rege sau o Regină SE IDENTIFICĂ cu Națiunea, în profunzimea sa.

Cum va fi inmânată

Le voi înmâna personal (unde este posibil) sau le voi trimite prin e-mail.

România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Linkuri

Actualizări

2022-03-06 20:28:00 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2022-03-06 18:21:53 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2022-03-06 17:52:12 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2022-03-06 17:31:16 +0200

S-a ajuns la 10 semnături