Skip to main content

Către: Prim Ministrul Guvernului Romaniei

Salvati sala de sport ,,Prof. Neculai Dragan"- Brebu- Prahova

Vreau să vă transmit că problema cu sala de sport este rezolvată pe hârtie. Lucrările, conform informațiilor pe surse, vor fi demarate în primavara anului 2021. Știți cum este: licitații, proiecte, etc.
Ce este clar e ca am învins sistemul! Elevii vor avea din nou o sală de sport funcționala unde să faca orele de educație fizică și sport iarna sau când situația o impune!

Noi, semnatarii petiției, dorim ca Primul Ministru să trimită Corpul de Control la Brebu pentru a vedea condițiile în care s-a scos in afara circuitului educațional (Educația Fizică și Sportul) sala de gimnastica din cadrul Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab", purtand din anul 2008 denumirea de Sala de Sport ,,Prof. Neculai Dragan".
Rugam sa se analizeze de ce s-a ajuns ca o sala de gimnastica functionala si foarte bine dotata in anul 2014, sa ajunga ,,in conservare" in cativa ani, fara a se incerca efectuarea de lucrari serioase de reabilitare a ei si a bazei sportive din incinta scolii, sa se propuna si aplice solutii urgente pentru rezolvarea situatiei constatate. Poate se va reusi ca in anul scolar 2019- 2020 sala sa fie functionala din nou!
Doresc, in numele familiei Dragan si a generatiilor de elevi (pregatite de catre profesorul Neculai Dragan timp de 34 de ani!), a sportivilor de performanta antrenati de-a lungul vremii in perioadele de functionare a Centrului Atletic Nr. 1 Brebu Prahova, scuze publice pentru actul de vandalism care a dus la demolarea statuii inaugurate in anul 2008 si gasirea unei solutii acceptabile pentru toate partile, astfel incat singura statuie ridicata vreodata unei personalitati locale sa fie restaurata pe amplasamentul initial, acolo unde a fost prezenta timp de 10 ani!
Bustul de bronz valoreaza astazi 25 000 de euro conform estimarii celui care l-a creat gratuit, artistul si fostul sportiv de performanta brebean Dl. Alexandru Raducan.
Speram ca nu veti permite aruncarea la groapa de gunoi a istoriei locale memoria unui om si munca altuia!

De ce este important?

Comuna Brebu din judetul Prahova a fost printre putinele care au avut dupa anii 1990 si chiar 2000, o sala de gimnastica pentru uz scolar, unde se puteau efectua orele de Educatie Fizica si Sport conform programei de invatamant a catedrei si a normelor Ministerului Educatiei Nationale. De cativa ani buni nu se mai foloseste si este incuiata, fara geamuri, etc, doar timide carpaceli efectuate de mantuiala in vederea ,,conservarii".
Conform ultimului recensamant populatia este de aproximativ 7 200 de oameni.
Multe persoane nu sunt de acord si isi manifesta nemultumirea fata de cele doua aspecte in grupurile Facebook ,,Comuna Brebu" si ,,Brebu Mereu Aproape".
Doresc ca prin intermediul dumneavoastra sa mai facem o ultima incercare, poate ni se vor alatura toti fostii elevi sau atleti ai profesorului Neculai Dragan, in prezent ei insisi parinti de elevi in comuna sau Municipiul Campina.
Poate vor semna petitia si alti cetateni cinstiti, curajosi si intelepti ai comunei , poate si cei care au construit-o efectiv si cunosc parametrii si durata de viata estimata a cladirii. Cladirea Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab" Brebu- Localul A este mai veche decat sala de sport, desi ambele au fost constuite in anul 1975(sala ulterior scolii) nu beneficiaza in prezent de acelasi tratament in ceea ce priveste investitiile in infrastructura. Scoala este izolata termic astfel incat nu se pot vedea cu ochiul liber eventualele defecte structurale. Sala nu. Probabil ca inginerii inteleg ce vreau sa spun.
Poate vom reusi restaurarea statuii si reabilitarea cladirii salii de sport ,,Prof. Neculai Dragan" astfel incat elevii sa o poata folosi in orice anotimp conform programei scolare, sa se poata face ore de Educatie Fizica si Sport, acesta fiind conceptul initial al construirii salii: sala de gimnastica scolara!
Alte comune isi ridica sali de sport, mult mai mari, de la zero si noi nu suntem in stare sa intretinem ceea ce avem si ce a fost functional pana in anii 2014-2015, avand toate dotarile necesare, apreciate in comentariile din reteaua Facebook de catre fostii elevi sau de catre cei care au vizitat-o in perioada cand era deschisa tuturor celor care vroiau sa faca miscare!
E important sa nu asistam impasibili ci sa luam atitudine cu totii, timpul trece, iar problemele nu se vor rezolva de la sine!

Cum va fi inmânată

Petiția a fost trimisă prin email pe data de 13.06.2019, după numai 7 zile de campanie.
Nu am ajuns la cei 300, ca să fortez o paralelă istorică, dar poate vom ajunge daca continuati sa semnati!
Am observat că au apărut semnături și după această dată. Continuati!
Le-am perceput drept suport moral și sunt recunoscător pentru asta!
Conteaza si pentru ceilalti semnatari!
Vă mulțumim!

Linkuri

Actualizări

2022-09-05 19:21:02 +0300

Finalizarea reparatiei capitale a salii de sport si darea in folosinta in prima zi a anului scolar 2022-2023 a avut loc fara a fi evidentiate materialele didactice si aparatele de gimnastica.
De abia acum putem spune ca am obtinut jumatate din ceea ce am cerut in anul 2019.
Ramane de vazut unde si cand va fi reamplasat bustul prof. Neculai Dragan.
Multumesc tuturor!
Multumesc, Declic!
Sa va dea Dumnezeu sanatate!
https://www.profesorneculaidragan.com/451646226

2020-12-17 14:02:49 +0200

A aparut H.C.L Nr. 65/11.XII.2020 privind aprobarea indicatorilor economici pentru obiectivul de interes public ,,Consolidare si reparatii capitale sala de sport din incinta Scolii Gimnaziale Matei Basarab, comuna Brebu, Judetul Prahova" !!!
http://www.brebuprahova.eu/images/hotarari-consiliu/2020/decembrie/Hotararea_jd.pdf

Multumesc public acelora care au sustinut ideea reabilitarii acestei sali de sport inca din septembrie 2018. Cred ca nu mai este cale de intoarcere, iar elevii vor avea unde face orele de educatie fizica si sport in anul 2021. Impreuna am invins un sistem, cel putin pe hartie!

I.R.A Campina nu mai exista, deci nu cred ca se va mai reveni la denumirea si inscriptionarea, pe fond albastru, a Salii de Sport ,,Prof. Neculai Dragan"!

Speranta moare ultima, asa ca sa nu zicem niciodata, niciodata!

👏👏👏

2019-07-21 10:31:18 +0300

Petiția este un succes cu 247 semnături

2019-07-18 01:49:15 +0300

Am primit pe email raspunsul autoritatilor, dar nu al celor solicitate.
Autoritatile Locale au simtit nevoia sa imi trimita si un punct de vedere al Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab" Brebu, prin Dl. Director Codarcea Viorel.
Va invit sa cititi aceste raspunsuri deosebit de interesante si asezonate cu de toate in pagina de campanie.
Acolo am publicat si replica mea de moment. https://www.profesorneculaidragan.com/443006636
A fost o onoare sa va am alaturi!
Voi continua lupta prin alte mijloace.
Campania s-a incheiat.
Va multumesc tuturor!

2019-07-16 21:20:03 +0300

Multumesc noilor semnatari pentru suportul moral acordat!
Pentru mine si cei 208 semnatari ai petitiei trimise, conteaza foarte mult.

2019-07-13 19:04:19 +0300

Acum 1-2 luni s-a postat pe pagina Primariei o fotografie cu mormintele familiei Dragan, insotita de indemnul de a face curat in loc sa cer statuie. Am facut.
Am avut parte si de o provocare pe care nu am controlat-o corect. Regret asta.
Acum 1-2 saptamani fiica mea a fost ,,abordata" pe strada: ,,Ce esti asa de cu nasul pe sus in Brebu, domnisoara Dragan?". Este studenta si tocmai si-a publicat prima carte de proza. De asemenea are si centura verde in Karate, si-a continuat drumul urmarita de acea persoana cateva strazi.
Acum cateva zile au inceput in grupul Facebook ,,Comuna Brebu" atacuri la persoana mea, ofense aduse memoriei omului Neculai Dragan.Pacat...dar asta este, ,, à la guerre comme à la guerre ".
Deranjam prea mult?

2019-07-06 15:33:31 +0300

Acum, in asteptarea raspunsului si a solutiilor gasite de Guvernul Romaniei la propunerile Prefecturii Prahova, va pot prezenta cateva pareri publicate in grupurile Facebook ,,Comuna Brebu" si ,,Brebu Mereu Aproape" atat in anul 2018 cat si in acest an referitoare la profesorul Neculai Dragan si sala de sport.
Va asigur ca sunt reale, am protejat identitatea autorilor desi postarile sau mesajele inca exista!
Cititi aici: https://www.profesorneculaidragan.com/441356854 deoarece nu ma pot incadra in maxim 1 000 de caractere/ actualizare.
Nu pot închide campania până nu pot furniza informațiile finale privitoare la soluționarea definitivă a problemelor semnalate în petiție.
Puteți semna în continuare, daca doriti sa va manifestati sprijinul moral, având în vedere contextul prezentat mai sus.
Vă mulțumesc!

2019-06-27 00:37:27 +0300

Prezenta petitie a primit raspuns in data de 26.06.2019 din partea D.R.P- ului Guvernului Romaniei.Puteti sa il cititi pe site-ul de campanie, chiar va rog sa faceti asta. Acelasi tip de raspuns impersonal cu trimitere la articole si alineate de legi, cu trimiterea spre rezolvare a problemei catre Prefectura Prahova, desi in aceasta petitie am specificat clar ce doresc/dorim si cine vreau/vrem sa ne raspunda: Primul Ministru.
Se pare ca nu este posibil ca un cetatean/cetateni sa poarte o discutie la distanta cu Premierul prin intermediul unei petitii/memoriu.
Nu in Romania. Nu in anul 2019!

2019-06-18 16:16:00 +0300

Ce se intampla?
Se intampla ca am fost amenintat cu Politia de catre Dl. Director al Scolii ,, Matei Basarab" Brebu si probabil voi plati o amenda intre 100- 300 de lei pentru intrarea pe poarta larg deschisa in baza sportiva unde am facut cateva fotografii a acesteia si a salii de sport pentru actualizarea celor postate in reteaua Facebook in septembrie 2018 de catre domnul Sebastian Dumitrescu.
Elevii au luat vacanta, nu am deranjat in cele 5 minute pe nimeni.
https://www.facebook.com/horia.florin.1272/posts/379599876240730

2019-06-13 07:59:56 +0300

Campania nu se incheie pana nu voi primi raspunsul si va voi informa la randul meu despre finalitatea acestei actiuni. Deci mai puteti semna daca sunteti de acord cu cererile petitiei, doar ca exprimare a opiniei personale. Conteaza! Atat pentru mine cat si pentru cei 208 semnatari ai prezentei petitii.
Aceasta a fost trimisa si cuprindea textul si tabelul cu semnaturile in format .pdf
Va multumesc!

2019-06-13 07:56:18 +0300

,,Buna ziua,
Subsemnatul, Dragan Horia Florin, domiciliat in comuna Brebu, sat Brebu Megiesesc, nr. 467, judet Prahova adresez rugamintea , in numele celor 208 semnatari, ca prezenta petitie atasata sa fie inaintata Primului Ministru al guvernului.
Dorim un raspuns chiar de la acesta.
Va multumesc,
Horia Florin Dragan"
către: [email protected]
data: 13 iun. 2019, 07:52
subiect: Petitie Prim Ministru

2019-06-06 22:38:50 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2019-06-06 20:10:36 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2019-06-06 18:36:29 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2019-06-06 18:02:22 +0300

S-a ajuns la 10 semnături