Skip to main content

Către: Subscriptie publica - cu aprobarea Primariei Municipiului Bucuresti

Monumentul libertatii de expresie

Fotografie de Nikola Majksner pe Unsplash
La acest moment nu se doreste realizarea unei scrisori catre factorul de decizie ci strangerea a cat mai multe semnaturi in favoarea acestei initiative. Daca se vor strange suficiente semnaturi - dar si promisiuni pentru mici donatii (aceste promisiuni se pot face prin pagina proiectului la adresa http://www.ursu.info) - atunci proiectul va progresa si se va ajunge la demersurile oficiale necesare pentru realizarea lui

De ce este important?

Un numar foarte mare de romani a luat la cunostinta despre decizia ICCJ in cazul lui Gheorghe Ursu, o decizie care denota ca in Romania justitia este inca bolnava. Fiul lui Gheorghe Ursu, Andrei Ursu, continuand un demers inceput acum peste 30 de ani, inca se lupta sa obtina dreptate in cazul tatalui sau. Prin sustinerea acestui proiect, fiecare semnatar adauga un vot impotriva mentalitatii care interzice dreptul la libera expresie, la exercitarea curajului de a spune adevarul, drept pentru care Gheorghe Ursu a fost torturat, umilit si ucis in inchisoare in 1985 de catre regimul ceausisto-securist.
Avandu-l pe Gheorghe Ursu ca simbol central deoarece cazul sau, iata, se prelungeste si dupa anul 2023, monumentul va comemora pe toti cei despre care se cunoaste ca au suferit datorita exercitarii dreptului la libertatea de expresie in medii sociale care au interzis dreptul elementar al fiecarei fiinte umane de a gandi si de a se exprima liber.
Grădina Cișmigiu, Bulevardul Regina Elisabeta, București 030167, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Linkuri

Actualizări

2023-11-12 11:04:16 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2023-10-04 12:11:11 +0300

S-a ajuns la 10 semnături